Hemma i sin villaträdgård i Aspudden har Anna Lenninger några bikupor uppställda. På ett bord i köket bredvid kylen finner vi resultatet: ett 20-tal glasburkar med hennes egen närproducerade honung.

Hemma i sin villaträdgård i Aspudden har Anna Lenninger några bikupor uppställda. På ett bord i köket bredvid kylen finner vi resultatet: ett 20-tal glasburkar med hennes egen närproducerade honung.
Förbluffad blev 26-årige Hampus Stare när Returskänken Second Handel i Norrtälje utsåg honom till årets miljöstipendiat. Hans förevisningar av levande bin i skolor och föreningar ledde till stipendiet.
Norrtelje Tidning.
Studien är det senaste beviset på att glyfosatherbicider är så genomgripande att rester även finns i livsmedel som produceras av jordbrukare som inte använder glyfosat. Läs mer hos Environmental Health News och GMWATCH.
Bin är en viktig del för att vårt ekosystem ska fungera. Kvalstret Varroa Destructor dödar 40 procent av de amerikanska bina varje år. För den svenska biodlaren Björn Lagerman är siffran en procent. Hans teknik gör det...
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer