Hampahonung

Westw

Nick French har ett dussintal bikupor på sjuttio tunnland vid en hampa-gård i Colorado. Med dessa bin, har han utnyttjat kraften hos tre superlivsmedel för att skapa Colorado Hemp Honey. Den lokalt odlade honungen får en kraftfull helande punch med CBD hampa extrakt samt eteriska oljor för smaksättning och aromaterapi. Läs artikeln hos Westword. Läs mer om hampa och honungsbin här och här.

I Sverige har hampaodling börjat komma tillbaka efter att stat och diverse industrier hjärntvättat befolkningen att hampa är “knark”. Detta är en gammal lögn eftersom industrihampa inte innehåller tillräckligt med THC för att göra någon påverkad. Förutom att hampa är en utmärkt biväxt som pollenkälla ger den människan det mesta vi behöver, helt utan konstgjorda gödnings- och bekämpningsmedel. Användningsområdena är bland annat; energi, livsmedel, medicin, textilier, papper, plast och byggmaterial.

Hampa är kanske en av de mest fantastiska och viktiga växter som finns. Det är märkligt att den fortfarande är i princip förbjuden för privatpersoner att odla i det “fria” landet Sverige. Gårdsstöd krävs och EU bestämmer vilka sorter som får odlas. Läs mer om hampaodling på hampa.netiha.org och Jordbruksverket.

Biodlingsföretagarna
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.
Biodling

Läs mer om biodling

Pollenkorg / Pollenbyxor
Pollenbyxor kallas det inom biodling när honungsbin samlar Läs mer
Biväxter - Gul sötväppling (Melilotus officinalis)
Gul sötväppling (Melilotus officinalis) är ganska vanlig i Syd- Läs mer
Huddinge-kupan - Bikupa -Bikupor
Huddinge-kupan är en svensktillverkad bikupa nästan helt av trä. Läs mer
Honungsetiketter - Etiketter Honung - Tryck egna etiketter - Trycka etikett
Svensk honung

Nyhetsinlägg om biodling