Intresset för biodling har ökat kraftigt de senaste åren och fler vill ta steget in på en yrkesmässig bana. Nu startar Fristads Folkhögskola en ny yrkesutbildning som kan möta nya behov i en bransch under förändring. Läs mer hos Jordbruksaktuellt.

Intresset för biodling har ökat kraftigt de senaste åren och fler vill ta steget in på en yrkesmässig bana. Nu startar Fristads Folkhögskola en ny yrkesutbildning som kan möta nya behov i en bransch under förändring. Läs mer hos Jordbruksaktuellt.
På en gård i Brotorp bor Klemming Nilsson med sin fru. Han är en 97-årig biodlare och har så länge han minns haft en förkärlek till bin. ”Jag fick mina första egna på 1920-talet”, säger Klemming Nilsson. Läs artikeln...
Bertil Johansson i Braås är tredje generationens biodlare. Länge var det en hobby men när han för tio år sedan gick i pension så valde han att växla upp och bildade företaget Bertils Honung. Idag har han 40 bisamhällen...
Ett svärmade bisamhälle ställer till huvudbry för biodlarna. Svärmen smet i går kväll då den skulle fångas in och vid fjortontiden i dag hittades den på Ålandsbankens vägg. Yngve Påvall, ordförande i Ålands...
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Läs mer