Barbara Locke Grandér ska arbeta med resistens mot varroakvalster hos honungsbin. Forskaren kommer att få ca 1,5 miljon euro under de närmaste fem åren för sitt projekt. Läs pressmeddelandet från SLU.

Barbara Locke Grandér ska arbeta med resistens mot varroakvalster hos honungsbin. Forskaren kommer att få ca 1,5 miljon euro under de närmaste fem åren för sitt projekt. Läs pressmeddelandet från SLU.
Med unik sorthonung, bröd och röror, whiskey, gin, vodka och hantverksmässigt förädlade naturväxter hoppas skånska producenter att världen nu ska få smak på det kulinariska Skåne. När mat- och dryckeshantverkare från...
Allt fler unga intresserar sig för biodling. En av dem är 30-åriga Matilda Wardin från Falköping, som snart ska gå sin första kurs. “Jag har sen barnsben haft intresse för hur naturen fungerar och för biologisk...
En mångfald av olika pollinatörer och andra nyttoorganismer i ett odlingslandskap leder till att skörden blir större. Det visar en omfattande internationell studie där bland annat forskare från Lunds universitet...
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer