Barbara Locke Grandér ska arbeta med resistens mot varroakvalster hos honungsbin. Forskaren kommer att få ca 1,5 miljon euro under de närmaste fem åren för sitt projekt. Läs pressmeddelandet från SLU.

Barbara Locke Grandér ska arbeta med resistens mot varroakvalster hos honungsbin. Forskaren kommer att få ca 1,5 miljon euro under de närmaste fem åren för sitt projekt. Läs pressmeddelandet från SLU.
Valsning och prägling av bivax med präglingsvals. Filmen visar det allra första arket som körs. Så här kan man skapa vaxark som sedan monteras i ramar (eller blir till bivaxljus). Bli biodlare Läs boken Bin till nytta...
Med hjälp av appen blir det lättare att veta vilka nyttodjur du ser. Appen visar 15 grupper av nyttodjur med information och flera bilder för varje grupp. Med appen kan du öka dina kunskaper om nyttodjur som lever i...
Nu lanserar Sigtunas hotellsamarbete för en hållbar destination sitt eget rabarbermjöd. Med smak av lokal rabarber och honung från 15 egna bikupor kan man nu erbjuda ett halvtorrt mjöd med doft av honung och...
Sveriges populäraste sajt om biodling. Här finns allt du behöver veta för att bli en bättre biodlare.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Cookie Policy (EU). Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Här finns all nödvändig information och inspiration för att du ska kunna utvecklas som biodlare. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.