Livet leker för länets biodlare och just nu är det högtryck för dem att slunga honung. Det är ett bra honungsår, många biodlare räknar med att få dubbelt så mycket honung som förra året. “Honungen är alldeles för billig”.

Livet leker för länets biodlare och just nu är det högtryck för dem att slunga honung. Det är ett bra honungsår, många biodlare räknar med att få dubbelt så mycket honung som förra året. “Honungen är alldeles för billig”.
I januari är det kursstart för en återkommande och mycket populär kurs på Vuxenskolan i Hörby. Det handlar om biodling för nybörjare och kursen leds av Bengt Nihlgård, professor emeritus i växtekologi vid Lunds...
Det kalla vädret har gjort det svårt för honungsproduktionen. Nu kan även kvalster hota bisamhällena.
Läs mer hos Sveriges Radio.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Bin bidrar till pollinering av våra odlade grödor. Från bin får vi också honung och på Gotland är efterfrågan på den gyllene produkten större än tillgången. Det vill föreningen Honung Gotlandica ändra på. Läs mer hos...
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer