I dag finns endast hälften av den bimängd som behövs för att pollineringen i Sverige ska vara välfungerande. Turligt nog verkar intresset för att starta biodlingar öka, framför allt i Kronoberg. Läs och lyssna hos Sveriges Radio.

I dag finns endast hälften av den bimängd som behövs för att pollineringen i Sverige ska vara välfungerande. Turligt nog verkar intresset för att starta biodlingar öka, framför allt i Kronoberg. Läs och lyssna hos Sveriges Radio.
I fredags när Patrik Lantz skulle titta till sina bikupor upptäckte han förfärat att samtliga var stulna. Läs mer hos Biodlarna.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Att bli sommelier innebär vanligen att utbilda sig inom dryck, framförallt vin. Men för några år sedan hörde biodlaren Petra Varenhed talas om att man även kunde bli det inom honung, Skriver SR. Bli biodlare Läs boken...
I trädgården hos Jan Ericsson i Vikarbyn som sedan många år är engagerad i Rättviks biodlarförening är det full fart. Läs mer hos Siljan News.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Sveriges populäraste sajt om biodling. Här finns allt du behöver veta för att bli en bättre biodlare.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Cookie Policy (EU). Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Här finns all nödvändig information och inspiration för att du ska kunna utvecklas som biodlare. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.