Att syssla med biodling blir allt mer populärt i Sverige. Fler och fler får upp ögonen för bin och antalet biodlare har stigit med nästan 20% på bara fem år, menar Petter Grubbström. Läs och lyssna hos Sveriges Radio.

Att syssla med biodling blir allt mer populärt i Sverige. Fler och fler får upp ögonen för bin och antalet biodlare har stigit med nästan 20% på bara fem år, menar Petter Grubbström. Läs och lyssna hos Sveriges Radio.
Wilhelm Tartler är en biodlare i Transsylvanien som har ett problem. Hans ekologiska honung innehåller bekämpningsmedel. En schweizisk studie visade 2017 att 75 % av all honung över hela världen är förorenade med...
80% av insekterna i Tyskland har utrotats på 30 år, främst av jordbruket. Vi går rakt emot en katastrof i vårt ekosystem om glyfosat godkänns för yrkes- och privatbruk i ytterligare 10 år! Våra bin svarar för 1/3 av...
Jenny Cedergren på Öland fick se sin bil helt täckt av svärmande bin i torsdags. Efter några timmar var de borta, trodde hon, och tog bilen över Ölandsbron, ovetandes om att bina befann sig i bakluckan. Läs mer hos SVT...
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer