10 skäl att njuta av honung

Svensk honung
Naturligt sött och hälsosamt för hela kroppen – från topp till tå. Här är några exempel på hur du kan njuta av honungen från blommornas nektar.

Honung vid förkylning. Lös en tsk honung i ljummen mjölk. Väl beprövat i förkylningstider.

Honung ger ro. En kopp ljummet vatten med honung ger kroppen ro inför natten.

Ansiktstvätt med honung. Att tvätta ansiktet med 1 tsk honung är utmärkt med dess naturliga antibakteriella och läkande egenskaper.

Ansiktsmask med honung. Bred ut honung i ansiket. Låt verka 1 timme. Skölj. Ger fin hy.

Honung för håret. Två matskedar honung i sista sköljvattnet vid hårtvätt. Ger det vackraste hår man kan tänka sig.

Honungsbad. Blanda 1 dl honung i badvattnet så blir huden mjuk och fin. Lindrar utslag.

Honung på brännsår och insektsstick. Stryk honung på brännsår och insektsstick. Såret läker fortare och smärtan lindras.

Honung mot trög mage. Mild laxerande effekt garanteras.

Honung som första förband. Lägg honung på sår. Lindrar värken och stimulerar läkning. Effektivt på brännsår och liggsår.

Honung som konserveringsmedel. Häll en matsked smält honung överst på den nykokta marmeladen eller sylten i burken.

Fler tips med honung och andra biprodukter finns på Alltomhonung.se.

Biodling

Läs mer om biodling

Bitömmare - Biredskap - Biodling
Bitömmare är ett biredskap som biodlare använder för Läs mer
Oalsyra - Varroabekämpning - Bihälsa
Oxalsyra är en karboxylsyra som används inom biodling Läs mer
Undersättsbotten / Undersättslåda - Biredskap - Biodling
Undersättsbotten eller undersättslåda är ett biredskap som Läs mer
Honungsetiketter - Etiketter Honung - Tryck egna etiketter - Trycka etikett
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.
Svensk honung

Nyhetsinlägg om biodling

ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.   Läs mer

error: