När skogsbruket lämnar stående döda träd och högstubbar vid avverkning hjälper det många pollinerande vildbin att hitta boplatser i ungskogen. De får också hjälp av skogsbilvägarnas blomrika kanter. Läs mer hos Skogsforsk.

När skogsbruket lämnar stående döda träd och högstubbar vid avverkning hjälper det många pollinerande vildbin att hitta boplatser i ungskogen. De får också hjälp av skogsbilvägarnas blomrika kanter. Läs mer hos Skogsforsk.
Trädgårdsdagen Trädgårdslust på Färgargården i morgon blir också startskottet för projektet Bin i stan. På plats: en faluröd bikupa. Läs mer hos Folkblade.se.
För tre år sen flyttade bröderna Carl-Magnus och Mikael Arvidsson in med sina biodlingar till Pryssgårdens koloniområde. Och flytten har varit bra för både bröderna och kolonilottsägarna, skriver Folkbladet.se.
Biodlaren Panayiotis Maroulis blandar propolis i raki. Med bivax och färgpigment målar han tavlor. På Amorgos, en karg ö med mycket getter, skördar han prisbelönt grekisk honung. Under sommarens torka förlorade han 13...
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer