Livsmedelsverket har reviderat vägledningen om honung. Den senaste versionen var från 2009. De främsta förändringarna gäller biodlares återtag av honung samt märkning av sammansatta honungsprodukter.

Livsmedelsverket har reviderat vägledningen om honung. Den senaste versionen var från 2009. De främsta förändringarna gäller biodlares återtag av honung samt märkning av sammansatta honungsprodukter.
Brittiska forskare kan utrota en hel humleart i Skåne. De vill ta 100 drottningar för att återinföra den utrotade vallhumlan i England.
Läs artikeln hos Sveriges Radio.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Onsdagen den 20 juli kl 14 2016 kommer biodlaren Niklas från Lugnets bigårdar på besök till Saltå Kvarn. Läs mer hos Saltå Kvarn.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Biodlare runt om i Sverige vittnar om dåliga skördar. Tidaholmaren Marcus Schultz, som driver Hökensås Bigårdar, tror dock på ett normalår. Trots onormala förutsättningar. Läs mer hos Västgöta bladet. Bli biodlare Läs...
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer