Tre fjärdedelar av all mat vi äter är beroende av pollinering. Och för att det jobbet ska bli gjort behövs båda tama bin och vilda pollinerare. Lyssna på programmet hos Sveriges Radio.

Tre fjärdedelar av all mat vi äter är beroende av pollinering. Och för att det jobbet ska bli gjort behövs båda tama bin och vilda pollinerare. Lyssna på programmet hos Sveriges Radio.
Att bli sommelier innebär vanligen att utbilda sig inom dryck, framförallt vin. Men för några år sedan hörde biodlaren Petra Varenhed talas om att man även kunde bli det inom honung, Skriver SR.
Ett utbrott av Amerikansk yngelröta har konstaterats i Enköpings kommun, Uppsala län, Fjärdhundra församling. Sjukdomen, som drabbar bin, är mycket smittsam och biodlare i närområdet kontaktas nu för att minimera...
Bekämpningsmedel som innehåller neonikotinoider är en viktig faktor i att bisamhällena minskar, menar flera forskare. Forskare från miljöorganisationen IUCN* som genomfört en fyraårig översyn av litteraturen säger att...
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer