Tydligare och mer lättläst information på maten från 13 december 2014

Livsmedelsverket

Från den 13 december 2014 gäller nya regler för märkning och information om färdigförpackad mat. De nya reglerna, som införs samtidigt i hela EU, ska göra det enklare för konsumenten att få veta vad maten innehåller och hur den är framställd.

Tydligare text, mer detaljerad ingrediensförteckning och bättre information om hur maten har framställts. Det är några av de nyheter som börjar gälla från den 13 december, och som redan har börjat synas ute i butikerna.

– Målet med de nya reglerna är att underlätta för konsumenterna. Det ska vara enkelt och gå snabbt att få svar på vanliga frågor om vad maten innehåller och hur den har producerats, säger Anna Wedholm Pallas, rådgivare på Livsmedelsverket.

Läs mer i pressmeddelandet från Livsmedelsverket.

Biodling

Läs mer om biodling

Rammått
Lågnormal är ett mått på ramar som Läs mer
Biväxter - Harklöver (Trifolium arvense)
Harklöver, fältklöver, hartassar eller harväppling (Trifolium arvense) är vanlig Läs mer
Sektionsram för kakhonung
Sektionsram eller Kakhonungsram kallas en typ av ram som Läs mer
Honungsetiketter - Etiketter Honung - Tryck egna etiketter - Trycka etikett
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.
Svensk honung

Nyhetsinlägg om biodling

ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.   Läs mer

error: