Trots dålig honungsskörd så är intresset för biodling rekordstort i Blekinge och för Bräkne Härads biodlarförening har det inneburit att de senaste årens odlarkurser varit fulltecknade. Lyssna hos SR.

Trots dålig honungsskörd så är intresset för biodling rekordstort i Blekinge och för Bräkne Härads biodlarförening har det inneburit att de senaste årens odlarkurser varit fulltecknade. Lyssna hos SR.
En fotograf från Australien, Jamen Percy, vill få fina bilder av björn vid ett besök i Kajanaland. Han riggar upp en kamera i ett träd, på fyra meters höjd, och penslar stammen med honung. Försvinner därifrån, och får...
Den unga drottningen är parad på Hallands Väderö där förhållandena för arten Ligustica-bin är särskilt bra. Nu väntar en rekordproduktion av honung – tre gånger så mycket som i en vanlig bikupa i Halland, skriver SVT.
Det finns risk att bisjukdomen amerikansk yngelröta spridit sig över hela Gotland, eftersom en gård som drabbas av sjukdomen sålt bisamhällen till biodlare över hela ön.
Läs mer hos Sveriges Radio.
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer