Paul Stamets och Steve Sheppard, två forskare i staten Washington, samarbetar för att rädda honungsbin från Colony Collapse Disorder (CCD). De undersöker en okonventionell åtgärd: svamp.

Paul Stamets och Steve Sheppard, två forskare i staten Washington, samarbetar för att rädda honungsbin från Colony Collapse Disorder (CCD). De undersöker en okonventionell åtgärd: svamp.
Det började i mitten av 1980-talet när då 14-årige Lars Pettersson från Kila skaffade sina första bisamhällen och tänkte sig en framtid som biodlare. Idag har Lars Pettersson och hans sambo Keiko Schönberg i LP:s...
Biodling blir allt mer populärt och särskilt stor är ökningen bland unga kvinnor. Tidigare var det främst äldre män som hade hobbyn som gör stor nytta för den biologiska mångfalden och storleken på skördar. Läs mer och...
19 maj 2016 var det premiär för bikupan vid Färgargården. Efter år av bidöd vill biodlarna nu att bina ska integreras i stadsmiljön. Läs mer hos nt.se.
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer