Så ska maten märkas – ny vägledning till företagen och kontrollen

Livsmedelsverket

Från den 13 december ska flera nya regler för märkning av livsmedel börja tillämpas. För att underlätta för både företag och inspektörer har Livsmedelsverket tagit fram förslag till en vägledning, som ska hjälpa både företag och livsmedelsinspektörer att tolka de nya reglerna. Den har nu skickats ut på remiss.

Läs pressmeddelandet från Livsmedelsverket.

Biodlingsföretagarna
Biodling

Läs mer om biodling

Jungfruvax - Bivax
Jungfruvax brukar nybyggt, ljust bivax kallas inom Läs mer
Biväxter - Maskrossläktet (Taraxacum spp.)
Viktiga pollenkällor för honungsbin är sälg, hassel, maskros, Läs mer
Slutskattning - Skattning - Biodling
Slutskattning kallas, inom biodling, den sista skattningen Läs mer
Honungsetiketter - Etiketter Honung - Tryck egna etiketter - Trycka etikett
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.
Svensk honung

Nyhetsinlägg om biodling