En tredjedel av de pollinerande insekterna är idag rödlistade samtidigt som 70 procent av grödorna i landet pollineras. Forskaren Tobias Olofsson berättar hur man på bästa sätt kan hjälpa de utrotningshotade insekterna. Läs mer hos SVT.

En tredjedel av de pollinerande insekterna är idag rödlistade samtidigt som 70 procent av grödorna i landet pollineras. Forskaren Tobias Olofsson berättar hur man på bästa sätt kan hjälpa de utrotningshotade insekterna. Läs mer hos SVT.
Om du vill hålla dig frisk i framtiden kan det vara en bra idé att äta honung. Men den ska vara färsk, annars fungerar det inte. Det visar forskning i Lund. Läs artikeln på Svt.se. Bli biodlare Läs boken Bin till nytta...
I kamintider är det bra med snygg vedförvaring i sexkantig vaxkakestil. Harrie Leenders tillverkar Woodbee i en cellstorlek som passar de flesta biodlare. Kan även användas som gigantiskt insektshotell. Säljs i Sverige...
Bara 10 grader i luften gör att bina i kuporna på Löfbergstaket fortfarande håller sig inne i sina kupor där det är 25 grader varmt. Så eleverna från Orrholmsskolan behövde inte vara oroliga att det skulle surra runt...
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer