Kaffe, choklad, nötter, jordgubbar, tomater – var tredje tugga vi äter är beroende av bins pollinering. Men humlor och andra vilda bin minskar kraftigt i Sverige och världen. Se inslaget hos SVT.

Kaffe, choklad, nötter, jordgubbar, tomater – var tredje tugga vi äter är beroende av bins pollinering. Men humlor och andra vilda bin minskar kraftigt i Sverige och världen. Se inslaget hos SVT.
Sen en tid tillbaka står det två bikupor högst uppe på taket på Helsingborgs Arena. Det är en del i en satsning på att få ut bikupor för att få mer biodling i stan. Ole Andersson är en av initiativtagarna till projektet...
Livsmedelsverket publicerar en broschyr som gör det enklare för småföretagare att märka färdigförpackade livsmedel. Ett seminarium om den information som konsumenten har rätt att få om livsmedel, inklusive märkning...
Medan vi rullar igång hösten med arbete, hämta-lämnastress och rutiner går invånarna i stadens bisamhällen in i viloläge. Och för biodlarna på Eggeby gård är det dags att ta hand om säsongens honungsskörd, skriver...
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer