Rullande mjöderi gör svensk dryck av honung

Expedition lokalt mjöd

Den mest svenska av alla alkoholdrycker. Det fanns en tid då den främsta alkoholdrycken i Sverige hette mjöd. Under medeltiden visste få svenskar hur man gjorde öl – ännu färre kunde bränna sprit. Men kunskapen om mjödproduktion var nedärvd. Allt som behövs är honung, vatten och någon form av jäst. Det var svenskarnas vin under långa tider.

Läs blogginlägget hos SvD.

Biodlingsföretagarna
Biodling

Läs mer om biodling

Honungsbiets utveckling
Puppstadie eller förpuppning kallas den tid under honungsbiets utveckling Läs mer
Biväxter - Bondböna (Vicia faba)
Bondböna eller Åkerböna (Vicia faba) är en odlad Läs mer
Ekologisk biodling
Ekologisk biodling är biodling som bedrivs enligt regler Läs mer
Honungsetiketter - Etiketter Honung - Tryck egna etiketter - Trycka etikett
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.
Svensk honung

Nyhetsinlägg om biodling