Den mest svenska av alla alkoholdrycker. Det fanns en tid då den främsta alkoholdrycken i Sverige hette mjöd. Under medeltiden visste få svenskar hur man gjorde öl – ännu färre kunde bränna sprit. Men kunskapen om mjödproduktion var nedärvd. Allt som behövs är honung, vatten och någon form av jäst. Det var svenskarnas vin under långa tider.
Du kanske också gillar
Från blomma till flytande guld
Skimrande och trögflytande rinner den ur honungsslungan. Desinficerande. Späckad med vitaminer och enzymer och mjölksyrabakterier som gör gott åt magen. Ur blommornas nektar skapas naturens eget guld – och alkemisten är...
Domstol i Oregon förbjöd GMO-grödor
I november förra året, röstade väljarna i Jackson County, Oregon med överväldigande majoritet förordning för att förbjuda plantering av genetiskt modifierade (GE/GMO) grödor i länet. Motståndare mot förbudet som backas...
Nytt vapen mot bidöd
Två Lundaforskare har utvecklat en nytt fodertillskott, baserat på binas egna mjölksyrabakterier samt honung och pollen, som skyddar bin från svåra bakteriesjukdomar som slagit ut hela populationer i Europa och USA. Läs...
- Biodling
- Bli biodlare
- Biodlingskalender
- Filmer om biodling
- Bisamhälle
- Praktisk biodling
- Biredskap
- Bikupa
- Kuptillbehör
- Honungshantering
- Vaxhantering
- Bihälsa
- Hitta lokala biodlare
- Biodlingsreportage
- Nyheter
- Länkar
- Ordlista för biodling
- Bok om biodling
- Blommor & bin
- Säljmaterial
- Allt om honung
Det senaste
Följ oss
Sveriges populäraste sajt om biodling. Här finns allt du behöver veta för att bli en bättre biodlare.