Rädda bina – men hur?

Säkert växtskydd - är det säkert?
Bild från Säkert växtskydd´s film om skyddsutrustning för ryggspruta.

Bidöden pratas det om hela tiden men hur räddar vi bina? Att bygga bihotell och sandiga slänter för vildbin och köpa närproducerad honung är såklart en bra början. Den viktigaste insatsen gör du dock genom att stödja ekologisk produktion och aldrig använda ogräsmedel typ Roundup i trädgården. Välj ekologisk och närproducerad mat i butiken för att minska GMO- och växtskyddsproducenternas världskontroll. Det gäller även kläder och andra produkter som du lockas att byta ut så ofta som möjligt för självkänslans skull.

Undvik onödiga, hälsofarliga produkter. Gå inte på bluffen att GMO stoppar världssvälten, överkonsumering och överbefolkning är snarare problemet. Det kommersiella syftet med GMO och jordbruksgifter är inte att föda världen eller förbättra jordbruket. De existerar snarare för att få immateriella rättigheter (dvs patenträttigheter) över utsäde och växtförädling och för att driva jordbruket i riktningar som gynnar jordbruksnäringen. Lita inte på att staten, jordbrukarnas organisationer, jordbruk- och livsmedelsverk bryr sig om din och binas hälsa. Gränsvärden säger inte mycket om den totala kemiska cocktailen som blandas.

Här ovan kan du se en föreläsning med Lasse Hellander. Lasse berättar med ett hollistiskt perspektiv om situationen i världen, om biodlingen och de hot och möjligheter som vi står inför.

Skrämmande videos om GMO och kemiska bekämpningsmedel. Alla GMO-kramare och neonicstvivlare som fortfarande sätter frågetecken efter neonikotinoider, se följande dokumentärfilmer om Monsanto:

Genom shopping på H&M och modebloggande stödjs modernt slaveri och extrem miljöförstöring. Se filmen The True Cost.

Några filmer om hur växtskydd appliceras. Se vilken skyddsutrustning som krävs. Vill du verkligen äta denna mat? Behövs det skyddsutrustning för att äta maten? Räcker kanske med gränsvärden? Vad händer med miljön som år efter år besprutas?

PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.

YouTube

Instagram

Instagram has returned empty data. Please check your username/hashtag.
                                                                        

Läs mer om biodling