Utanför Sätila bor Nina Ferm nästgårds med sin svärfar, biodlaren Åke. Nu har hon tagit steget att våga satsa på att odla sina egna bin. Lyssna hos Sveriges Radio.

Utanför Sätila bor Nina Ferm nästgårds med sin svärfar, biodlaren Åke. Nu har hon tagit steget att våga satsa på att odla sina egna bin. Lyssna hos Sveriges Radio.
De är hungriga, de är frusna och de är aggressiva. Bina har haft ett dåligt år. Och när våra bin krisar så påverkas även skördar som vi gärna tar för givna.
Läs mer hos vlt.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Det egenodlade tar nu allt större plats på Nääs Fabriker. Med både humlehotell, biodling och ett växthus, som gör hotell och restaurang närmast självförsörjande på örter under sommartid, vill Nääs Fabriker visa vägen...
Sedan det danska lantbruket effektiviserades på 1950-talet har de danska bina minskat år för år. Vissa arter är helt borta.
Läs mer hos nytt från Öresund.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer