ALLT OM BIODLING
Stockkupa - Bistock - Bikupa

Naturlig biodling

Vissa bikupor och sätt att bedriva biodling marknadsförs ibland som “naturlig biodling” eller “biodling mer på binas villkor”. All biodling är i grund och botten densamma och ingen kuptyp är naturligare eller skonsammare än en annan förutom de av naturmaterial som trä är såklart.

Honungsbin kan skötas ”naturligt” i traditionella bikupor och misskötas i ”naturliga” kupor eller tvärtom. Det viktiga är att biodlaren tar hand om bina, ger foderkällor, skyddar mot skadegörare och påverkar lantbruket till giftfri odling och djurskötsel.

Den enda kuptyp som kan kallas helt naturlig är en hålighet uppe i ett träd i skogen precis som där vilda honungsbin bosätter sig, eller brukade bo kan man väl säga, eftersom den forna Svenska gammelskogen i princip är helt avverkad sedan länge. Det är ingen direkt praktisk form av biodling. Det är såklart trevligt att klättra i träd men det är riskabelt. Du givetvis ha en bistock på marken också men då är det ju inte riktigt naturligt.

Honungsetiketter / Honungsetikett Honungsetikett / honungsetiketter Svensk Honung Etikett Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM BIODLING

Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM BIODLING

Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.   Läs mer

error: