Att lista ut varför bin dör i stora mängder sysselsätter forskare och de senaste rönen pekar ut köld som den stora boven i Finland. Den egentliga orsaken är varroakvalstren som har ökat explosionsartat, säger biodlare Bjarne Bruce.

Att lista ut varför bin dör i stora mängder sysselsätter forskare och de senaste rönen pekar ut köld som den stora boven i Finland. Den egentliga orsaken är varroakvalstren som har ökat explosionsartat, säger biodlare Bjarne Bruce.
Hundratusentals bin hittades på onsdageftermiddagen döda i flera plastcontainrar fyllda med sötaktig sörja. Läs mer hos SVT och SR.
Biapotek.se är en ny nätbutik med ekologiska, apiterapeutiska hälsoprodukter från det franska märket Ballot-Flurin. Biapotek.se drivs av Bi Kompaniet.
”Linas och binas” prövar ett nytt koncept i sommar. Med bisafari får besökarna veta mer om ekologisk biodling och hur honungsprocessen går till. Men först prövade man lanseringen på inbjudna gäster. Läs artikeln hos...
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer