Den kalla våren har ställt till det för de lokala biodlarna i Borås. Kylan har gjort att bina inte har kunnat samla in tillräckligt med mat från växtriket, vilket i sin tur ger mindre honung.

Den kalla våren har ställt till det för de lokala biodlarna i Borås. Kylan har gjort att bina inte har kunnat samla in tillräckligt med mat från växtriket, vilket i sin tur ger mindre honung.
Den största skillnaden mellan de två är att biodling i Alberta är en kommersiell industri medan Ontarios biodlare är en hobby industri. Det är inte samma sak som att säga den ena är bättre än den andra. Man verkar vara...
Det ser ut att kunna bli ett rekordår för honungen denna säsong. En av anledningarna till det kan vara det fina vädret menar biodlare Veine Jernemalm. Lyssna hos SR.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Varroakvalstret kan ta död på hela bisamhällen. Fram till nyligen var kvalstret inte dokumenterat i till exempel Västerbotten. Men i dagarna hittades varroa i Umeå universitets egna bikupor. Läs mer hos SR. Bli biodlare...
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer