Vilka matprodukter är specifika för Sveriges olika regioner? Vilka är våra traditionella matråvaror? Hur kan olika platsers attraktionskraft stärkas av att produkter därifrån har beteckningar som är skyddade av EU? Jordbruksverket lanserar nu en webbaserad kunskapsbank, Smaka Sverige, som har svaren.
Du kanske också gillar
Landsbygdsministerns svar om ursprungsmärkning av honung
Flera försök görs att föra upp frågan om ursprungsmärkning av honung på regeringens och riksdagens bord. En fråga kring detta har nu besvarats av landsbygdsminister Sven-Erik Bucht. Läs svaret hos Sveriges Rikstag. Bli...
Hopp för hotade pollinatörer?
Ett ökande antal pollinatörer världen över håller på att utrotas genom att deras livsutrymme hotas, många gånger av mänsklig aktivitet. Det hotar i sin tur levebrödet för miljoner människor, såväl som...
Neonikotinoider onödiga
De omtalade neonikotinoiderna är exempel på jordbruksgifter som kan undvikas genom ekologiska odlingsmetoder. Raps kan odlas utan gifter med ekologiska metoder. Du kan gynna den ekologiska odlingen genom att köpa eko...
- Biodling
- Bli biodlare
- Biodlingskalender
- Filmer om biodling
- Bisamhälle
- Praktisk biodling
- Biredskap
- Bikupa
- Kuptillbehör
- Honungshantering
- Vaxhantering
- Bihälsa
- Hitta lokala biodlare
- Biodlingsreportage
- Nyheter
- Länkar
- Ordlista för biodling
- Bok om biodling
- Blommor & bin
- Säljmaterial
- Allt om honung
Det senaste
ALLT OM BIODLING
Sveriges bästa sajt om biodling. Här finns all nödvändig information och inspiration för att du ska kunna utvecklas som biodlare. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.