Vilka matprodukter är specifika för Sveriges olika regioner? Vilka är våra traditionella matråvaror? Hur kan olika platsers attraktionskraft stärkas av att produkter därifrån har beteckningar som är skyddade av EU? Jordbruksverket lanserar nu en webbaserad kunskapsbank, Smaka Sverige, som har svaren.
Du kanske också gillar
Föreläsning – ”Biodling förr och nu”
Föreläsning i Sparbankens samlingssal den 6 maj 2015 – ”Biodling förr och nu”. Marika Landes, ordförande i Tidaholms biodlarförening, berättar och visar bilder. Västsverige / Tidaholm. Bli biodlare Läs...
85 visningar
Kubas rinnande guld
På Kuba används inga bekämpningsmedel, något som har gynnat öns bipopulationer så pass att ekologiskt producerad honung nu är en av landets viktigaste exportvaror. Ett utökat handelsutbyte med USA har dock ökat risken...
65 visningar
Årets whiskyrör från Norabygdens honung
I år smaksätts honung med whiskysorterna Box, Ardberg och Octomore. Rören säljs i en begränsad mängd hos Honungsbutiken, Höga kusten.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
98 visningar
- Biodling
- Bli biodlare
- Biodlingskalender
- Filmer om biodling
- Bisamhälle
- Praktisk biodling
- Biredskap
- Bikupa
- Kuptillbehör
- Honungshantering
- Vaxhantering
- Bihälsa
- Hitta lokala biodlare
- Biodlingsreportage
- Nyheter
- Länkar
- Ordlista för biodling
- Bok om biodling
- Blommor & bin
- Säljmaterial
- Allt om honung
Det senaste
Följ oss
Sveriges populäraste sajt om biodling. Här finns allt du behöver veta för att bli en bättre biodlare.