Väldigt många svenska bin dog förra vintern, men som helhet mår bina bättre än många befarat. Det visar de första resultaten från en ny stor EU-kartläggning av honungsbin i 17 europeiska länder.

Väldigt många svenska bin dog förra vintern, men som helhet mår bina bättre än många befarat. Det visar de första resultaten från en ny stor EU-kartläggning av honungsbin i 17 europeiska länder.
Under försommaren var det flera biodlare som fick sina kupor förstörda av björn. Länsstyrelsen kunde konstatera att det var björn som orsakat skadorna och därefter har det inkommit fler anmälningar. En av de senast...
Biodlare runt om i länet förväntar sig en mindre honungsskörd i år. ”Det har varit mycket besvärligt”, säger biodlaren Erik Heedman. Läs mer hos Norrbottens kuriren samt se tv-inslaget här. Bli biodlare Läs boken Bin...
Bort med hårdsnaggade grönytor och in med blommande ängsmarker – om de vilda bina får bestämma. Enligt Naturskyddsföreningen går det åt rätt håll i många kommuner och allra bäst går det i Helsingborg, som nu utses till...
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer