Här samlar forskare in honungsbin och förser dem med radiosändare. Den unika metoden har aldrig tidigare använts i Sverige men ska ge mer kunskap om biets flygvanor, arbetsuppgifter och livslängd. Läs mer hos SVT.

Här samlar forskare in honungsbin och förser dem med radiosändare. Den unika metoden har aldrig tidigare använts i Sverige men ska ge mer kunskap om biets flygvanor, arbetsuppgifter och livslängd. Läs mer hos SVT.
Birgitta Anderssons bisyssla blev till en ny karriär mitt i livet. Fem år och en yrkeshögskoleexamen senare försörjer hon sig i dag som honungsproducent. Nu uppmuntrar hon andra till att våga byta yrke. Lyssna på...
En kall vår har gjort att bina inte trivs och att honungsskörden kan bli liten i år. Säsongen är förskjuten på grund av kylan och vätan. Läs mer och lyssna hos Sveriges Radio. Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och...
Den som får syn på en svärm med bin kan ringa till Sveriges biodlares svärmtelefon. Då larmas en svärmfångare ut för att fånga in bina. Lyssna hos SR.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer