Ny fältdata från 376 000 bisamhällen i 19 europeiska länder visar att övervintringsförlusterna bland honungsbin i vintras var den lägsta på många år. Resultaten får Bayer Crop Science att påpeka att neonikotinoider alltså inte påverkar binas hälsa.

Ny fältdata från 376 000 bisamhällen i 19 europeiska länder visar att övervintringsförlusterna bland honungsbin i vintras var den lägsta på många år. Resultaten får Bayer Crop Science att påpeka att neonikotinoider alltså inte påverkar binas hälsa.
Totalt har tretton bikupor blivit vandaliserade av björn och yrkesbiodlare Torgny Berglund tror att det är samma förövare. Läs mer hos SVT och se videoklipp hos VK.
Ångermanlänningarna har fått ett nytt utflyktsmål – Honungscafét i Torrom, Nora. I dag, fredag, är det premiär för Birgitta Edholms nya projekt. Ett café som erbjuder konditorivaror med honung som bas istället för...
En bisvärm slog sig lite överraskande ner i en busskur på Militärvägen. Biodlare Sven Svensson i Öja har nu tagit hand om dem, skriver Ystads Allehanda.
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer