En tredjedel av de vildbin och humlor som pollinerar våra växter minskar i antal och är hotade. – Väldigt många sorters vildbin och humlor har försvunnit, säger biodlaren Marianne Holm i Linnebäck. Läs mer hos SVT.

En tredjedel av de vildbin och humlor som pollinerar våra växter minskar i antal och är hotade. – Väldigt många sorters vildbin och humlor har försvunnit, säger biodlaren Marianne Holm i Linnebäck. Läs mer hos SVT.
När skogsbruket lämnar stående döda träd och högstubbar vid avverkning hjälper det många pollinerande vildbin att hitta boplatser i ungskogen. De får också hjälp av skogsbilvägarnas blomrika kanter. Läs mer hos...
Till nästa år satsas 5,5 miljoner kronor på honung, fördelade från nationella honungsprogrammet. Bland annat handlar det om utbildning, men även på att utveckla en metod för att analysera och hitta falsk honung. – Det...
Frost i blomningen, kallt, torrt. Honungsskörden 2017 blev så dålig att honungsföreningen Honung Gotlandicas burkar inom kort tar slut i butikerna, skriver Sveriges Radio.
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer