Drönarceller använder honungsbin i bisamhället för att mata bilarver som skall bli drönare. Dessa är större än arbetsbinas celler och sticker ut från vaxkakan med en så kallad drönarpuckel.

Drönarceller använder honungsbin i bisamhället för att mata bilarver som skall bli drönare. Dessa är större än arbetsbinas celler och sticker ut från vaxkakan med en så kallad drönarpuckel.
Yngelsättning kallas det inom biodling när bidrottningen i bisamhället lägger sina ägg. Biodlaren kan då t.ex. säga att yngelsättningen är igång eller att bidrottningen är äggläggande. Bli biodlare Läs boken Bin till...
Fasettöga är en typ av ögon som förekommer hos honungsbin, andra insekter och kräftdjur. Fasettögonens yta består av en mängd hexagonala linser, fasetter. Hos daglevande insekter samlas ljuset från varje fasett till en...
Vaktbi eller vaktbin är en del av det vuxna honungsbiets uppgifter under slutet av dess andra åldersstadie. Vaktbi innebär att arbetsbiets giftkörtel är utvecklad och det kan vakta bikupans fluster mot inkräktare. Ett...
Sveriges populäraste sajt om biodling. Här finns allt du behöver veta för att bli en bättre biodlare.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Cookie Policy (EU). Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Här finns all nödvändig information och inspiration för att du ska kunna utvecklas som biodlare. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.