Bina har jobbat en månad och det har redan blivit dags att slunga honung. Följ med Jerker Pettersson till Doktor Lenas kök och hör hur det går till man slungar den allra ljuvligaste honung. Lyssna hos Tyresöradion.
Du kanske också gillar
Biodlarnas uppmaning: ”Lär av misstaget”
Efter att hundratusentals bin dött i en vattenfylld sopcontainer i Varberg hoppas nu biodlare att alla som jobbar med livsmedel ska lära sig av misstaget. Se inslaget hos SVT. Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och...
Biets hjärna och bisamhällets hälsa äventyras genom exponering för bekämpningsmedel
Forskning vid universiteten i Dundee och St Andrews har bekräftat att halterna av neonikotinoider för insektsbekämpning inom jordbruket orsakar både minskning av humlor, skadade hjärnceller hos bin som äventyrar...
Pollen är gott
Pollen och nektar, humlor, honungsbin och alla andra pollinerande insekter. De behövs för att vi ska få några grönsaker, frukt och blommor överhuvudtaget. Se filmen hus UR (t.o.m. 30 juni 2019). Bli biodlare Läs boken...
- Biodling
- Bli biodlare
- Biodlingskalender
- Filmer om biodling
- Bisamhälle
- Praktisk biodling
- Biredskap
- Bikupa
- Kuptillbehör
- Honungshantering
- Vaxhantering
- Bihälsa
- Hitta lokala biodlare
- Biodlingsreportage
- Nyheter
- Länkar
- Ordlista för biodling
- Bok om biodling
- Blommor & bin
- Säljmaterial
- Allt om honung
Det senaste
Följ oss
Sveriges populäraste sajt om biodling. Här finns allt du behöver veta för att bli en bättre biodlare.