Bina har jobbat en månad och det har redan blivit dags att slunga honung. Följ med Jerker Pettersson till Doktor Lenas kök och hör hur det går till man slungar den allra ljuvligaste honung. Lyssna hos Tyresöradion.

Bina har jobbat en månad och det har redan blivit dags att slunga honung. Följ med Jerker Pettersson till Doktor Lenas kök och hör hur det går till man slungar den allra ljuvligaste honung. Lyssna hos Tyresöradion.
Vinprovning, chokladprovning, ostprovning kanske låter bekant. Men det finns även honungsprovning. Och även om honungsproducenter haft det tufft, säger Lars Johansson att det inte är något han märker av. Lyssna hos SR...
Den unga drottningen är parad på Hallands Väderö där förhållandena för arten Ligustica-bin är särskilt bra. Nu väntar en rekordproduktion av honung – tre gånger så mycket som i en vanlig bikupa i Halland, skriver SVT...
Var det så att växterna och insekterna en gång gjorde en överenskommelse, att om vi växter tillverkar pollen och nektar så kan ni insekter sprida våra gener? Se programmet hos UR. Bli biodlare Läs boken Bin till nytta...
Sveriges populäraste sajt om biodling. Här finns allt du behöver veta för att bli en bättre biodlare.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Cookie Policy (EU). Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Här finns all nödvändig information och inspiration för att du ska kunna utvecklas som biodlare. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.