På söndag är det honungsdagen. En som kan det mesta om bisamhällen och hur processen går till att tillverka honung är biodlaren Charlott Ristikartano från Munktorp. Läs och lyssna hos Sveriges Radio.

På söndag är det honungsdagen. En som kan det mesta om bisamhällen och hur processen går till att tillverka honung är biodlaren Charlott Ristikartano från Munktorp. Läs och lyssna hos Sveriges Radio.
I våras blev P4 Morgon här i Halland faddrar till en bikupa i Frillesås. Idag var det så dags att summera bisäsongen – har det blivit någon honung? Vi tog oss en tur till kupan kollade läget. Läs mer hos Sveriges...
Aldrig har bin varit så populära som nu. Biodlarna blir allt fler och det är fullt på nybörjarkurserna.
Idag finns uppemot 15 000 biodlare i Sverige, skriver SVT.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Utan bin, varken honung eller juice. Med en ny kampanj vill Bravo få människor att förstå vikten av pollinerande insekter och kopplingen mellan juice och bin. Ett sätt att hjälpa bina är att välja ekologiska livsmedel...
Sveriges populäraste sajt om biodling. Här finns allt du behöver veta för att bli en bättre biodlare.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Cookie Policy (EU). Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Här finns all nödvändig information och inspiration för att du ska kunna utvecklas som biodlare. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.