Producenter av ekologiska livsmedel kan nu få stöd av nationella branschriktlinjer. Dessa tar bland annat upp regler om förädling och märkning.
![Livsmedelsverket](https://usercontent.one/wp/alltombiodling.se/wp-content/uploads/Livsmedelsverket.png?media=1720032413)
Producenter av ekologiska livsmedel kan nu få stöd av nationella branschriktlinjer. Dessa tar bland annat upp regler om förädling och märkning.
Många biodlare i Sverige driver en biodling som inte använder bekämpnings- eller läkemedel, tar hänsyn till binas välfärd och har sina kupor placerade på lämpliga marker. Men utan att vara certifierade och följa...
När det är högsommar hos oss börjar det bli höst i bikupan, och biodlarna kan summera ett riktigt bra honungsår i Västmanland. Läs och lyssna hos Sveriges Radio.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
I dag importerar vi ca 60 % av det proteinfoder som används i Sverige. En betydligt större del skulle dock kunna produceras inom landet och åkerbönan är en viktig gröda för att kunna öka mängden inhemskt protein. Läs...
Sveriges populäraste sajt om biodling. Här finns allt du behöver veta för att bli en bättre biodlare.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Cookie Policy (EU). Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Här finns all nödvändig information och inspiration för att du ska kunna utvecklas som biodlare. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.