Alpsippa (Anemone alpina) odlas som trädgårdsväxt i Sverige. Alpsippa ger likt andra sippor ger pollen och lite nektar till bin på våren.
Värde som biväxt
Nektar: 1
Pollen: 2
Honungsdagg: 0
Blomningstid
maj, juni
Pärlhyacint (Muscari botryoides) är ganska vanlig odlad och förvildad/naturaliserad. Pärlhyacint har bra värden för nektar och pollen och attraherar honungsbin under våren och försommaren. Värde som biväxt Nektar: 2...
Kryddtimjan (Thymus vulgaris) är i Sverige odlad art som härstammar från västra Medelhavsområdet. Den kan förvildas från odling och på Öland finns den naturaliserad. Kryddtimjan är utmärkt som biväxt för honungsbin...
Rapunkelklocka (Campanula rapunculus) är mycket sällsynt och förekommer mest tillfälligt, utom i Skåne där den förr var regelbunden. Rapunkelklocka växer vid gårdar och gamla trädgårdar, i parker och ängar...
Sveriges populäraste sajt om biodling. Här finns allt du behöver veta för att bli en bättre biodlare.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Cookie Policy (EU). Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Här finns all nödvändig information och inspiration för att du ska kunna utvecklas som biodlare. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.