Mark- och miljödomstolen upphäver Kemikalieinspektionens beslut att tillåta sockerbetsodlare använda frön som behandlats med ett förbjudet insektsmedel, Imidakloprid. Läs och lyssna hos SR.

Mark- och miljödomstolen upphäver Kemikalieinspektionens beslut att tillåta sockerbetsodlare använda frön som behandlats med ett förbjudet insektsmedel, Imidakloprid. Läs och lyssna hos SR.
Billig import av förfalskad honung äventyrar biodlingen runt om i världen och konsekvenserna för världens livsmedelsproduktion är allvarliga. Läs artikeln hos Euractiv.
Det är många som flyger omkring bland blommorna. Många insekter kryper ner och vill ha pollen och söt nektar. Men det är bara bin som tillverkar honung! Se filmen hos UR (t.o.m. 30 juni 2019). Filmen ger en inblick i...
Frankrike, Nederländerna och Sverige har sagt att de inte kommer att stödja en bedömning av Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (Efsa) att glyfosat är ofarligt. Läs mer hos The Guardian.
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer