Årets honungsskörd ser ut att bli den sämsta på flera år. Våren och sommaren hittills har varit kall och blöt. Det här gör att bina inte kan ge sig ut och hitta nektar från blommor och tillverka honung.

Årets honungsskörd ser ut att bli den sämsta på flera år. Våren och sommaren hittills har varit kall och blöt. Det här gör att bina inte kan ge sig ut och hitta nektar från blommor och tillverka honung.
Biodling har blivit allt populärare under senare år. Vi besökte biodlaren Yngve Karlsson och hans dansande bin mitt i villaidyllen på Färjestad i Karlstad. Yngve Karlsson är biodlare sedan 36 år tillbaka och numera även...
Genom frilägga sandjord på utvalda platser i länet ska det rödlistade stortapetserarbiet gynnas – och i förlängningen även en rad andra växter och djur. Läs mer hos Corren.
Det förändrade klimatet ändrar förutsättningarna för biodlingen. Blomningskalendern påverkas och därmed samspelet mellan bina och växterna. I ett nytt samarbetsprojekt mellan Sveriges Biodlares Riksförbund (SBR) och...
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer