I helgen deltog ett tiotal lokala biodlare i honungsprovning då utseende, smak, doft, färg och textur bedömdes. ”Prova att blunda och låt era sinnen komma till tals”, säger kursledaren Viktoria Bassani. Läs mer hos Norran.

I helgen deltog ett tiotal lokala biodlare i honungsprovning då utseende, smak, doft, färg och textur bedömdes. ”Prova att blunda och låt era sinnen komma till tals”, säger kursledaren Viktoria Bassani. Läs mer hos Norran.
I en dunge vid Lemshaga har matriarkatet härskat sedan 1700-talet. Biodlingen här har minst sagt gamla anor, och Göran Frick för stolt traditionen vidare, skriver NVP.se.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Lagom till sommaren kommer biodlaren Jill Müller att sätta upp minst två bikupor på C4-shoppings tak. Honungen kommer hon sedan att sälja på Café Hannott vid gallerian. Läs mer hos Lokaltidningen. Bli biodlare Läs boken...
Honungsbin har mycket bättre syn än forskningen tidigare visat. Med hjälp av synen kan de bland annat effektivt upptäcka rovdjur, hinder och andra faror. De nya forskningsresultaten kan få praktisk användning i...
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer