Bina kräver varma vindar för att kunna lyfta från kupan, flyga ut i naturen och hämta nektar som sedan blir till honung. Den här sommaren har med andra ord varit en ordentlig utmaning för våra små honungsproducerande steklar.

Boo Buder, Götene visar sin slunglinje med en 18 ramars parallell-radialslunga.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Honungsskörden är dålig i år, säger biodlarna. Men nyfikna bientusiaster kunde ändå få med sig en burk nyslungad honung från Bommersvik i helgen.
Läs mer hos LT.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Jordbruksverket har flertalet gånger lyft frågan om högre ersättning för bisamhällen som biodlare tvingas förstöra till Regeringskansliet. Nu lyfts frågan åter igen. Om en biodlares bisamhällen drabbas av en bi-sjukdom...
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Läs mer