Bina kräver varma vindar för att kunna lyfta från kupan, flyga ut i naturen och hämta nektar som sedan blir till honung. Den här sommaren har med andra ord varit en ordentlig utmaning för våra små honungsproducerande steklar.
Du kanske också gillar
Honung historiens sötningsmedel
Dick Harrison berättar om hur bakverken såg ut och smakade förr i tiden. Honung var såklart det stora sötningsmedlet.
Läs artikeln hos SvD.
Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och nöje
Finsk honung är slut – men ännu har inte priset höjts
Det kalla vädret ställer till det för honungsskörden, som inte varit bra på flera år. Fjolårets skörd tog slut för tidigt och det är bara enstaka producenter som har kvar honung i sina lager. Ännu kan det bli god skörd...
Systembolaget godkänner Mjödhamnens cirkeldiagram
Mjödhamnen, Sveriges största tillverkare av mjöd, kan fortsätta använda cirkeldiagram för att beskriva smaken på sina produkter. Efter en mindre ändring i cirklarna anser inte längre Systembolaget att bilderna liknar...
- Biodling
- Bli biodlare
- Biodlingskalender
- Filmer om biodling
- Bisamhälle
- Praktisk biodling
- Biredskap
- Bikupa
- Kuptillbehör
- Honungshantering
- Vaxhantering
- Bihälsa
- Hitta lokala biodlare
- Biodlingsreportage
- Nyheter
- Länkar
- Ordlista för biodling
- Bok om biodling
- Blommor & bin
- Säljmaterial
- Allt om honung
Det senaste
ALLT OM BIODLING
Sveriges bästa sajt om biodling. Här finns all nödvändig information och inspiration för att du ska kunna utvecklas som biodlare. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.