I år skulle honungsproduktionen slå rekord spådde man i våras. Visserligen såg det så ut till en början men nu vittnar flera Värmländska biodlare om ett osäkert år, skriver VF.

I år skulle honungsproduktionen slå rekord spådde man i våras. Visserligen såg det så ut till en början men nu vittnar flera Värmländska biodlare om ett osäkert år, skriver VF.
Med en kombination av markörer och statistik har nu tyska livsmedelskemister tagit fram en metod att skilja den medicinskt värdefulla manukahonungen från mängder av falska plagiat. Läs artikeln hos NyTeknik. Läs mer om...
Det är inte bara honungsbiet vi ska vara rädda om. För att pollineringen av våra grödor, frukter och bär ska fungera behövs en mångfald av pollinatörer. Det är dags att visa vildbina den uppskattning de förtjänar och...
Att allt fler kvinnor vill börja odla bin har visat sig vara en trend också i Finland. Hälften av alla deltagare på nybörjarkurserna är numera kvinnor. För biodlaren Tanja Oreto i Esbo handlar biodling om mycket mer än...
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer