Nyheter

Nyheter och information om biodling, honung och pollinering.

Gosnells Sparkling Mead - Mjöd

Gosnells Sparkling Mead

Mjöd är en av världens äldsta alkoholhaltiga drycker och görs genom fermentering av honung. I Londons stadsdel Peckham hittar man Londons enda mjödtillverkare, Gosnells of London. Gosnells...

Biodlingskalender - Februari

Biodlingskalender: Februari

Den sista riktiga vintermånaden i södra delen av landet. Det är viktigt att bina sitter lugnt och inte brusar högt i bikupan. Gör de så kan det bero på yttre störningar eller utsot (bina...

Biodlingskalender - Januari

Biodlingskalender: Januari

Inget mer än allmän tillsyn i bigården behövs i januari. Kontrollera att fluster inte snöat igen och musskydd sitter på på plats. Se upp om talgoxen får vanan att “knacka” på...

Bli biodlare

Vårens kurser i biodling

Funderar du på att bli biodlare? Missa inte vårens kurser i biodling. Hos lokala biodlareföreningar i ditt distrikt (SBR, Sveriges Biodlares Riksförbund), samt studieförbund...

Apiscandia 2022 - Biodlarkonferens

Apiscandia 2022

Biodlingsföretagarna bjuder i samarbete med Jordbruksverket, Svenska Bin, Lantbrukarnas riksförbund och SBR-distrikten Örebro, Sörmland och Västmanland in till Apiscandia-kongressen på...

Biodlingskalender - December

Biodlingskalender: December

Gör din runda till bikuporna efter snöfall och oväder för att kontrollera att flustren hålls öppna från snö. Lägg örat till flustret och lyssna till det svaga surret. Se till att allt är...

Biodlingskalender - November

Biodlingskalender: November

“De rika, nu mycken honung av mig köper,
 jag hugger ved, till elden jag löper, 
till bad och okyskhet vill jag dig icke råda, 
eller taga drick och åderlåta.”

 Lär av...

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: