Två bekämpningsmedel kan vara farliga för nervsystemet. Gränsvärdena bör sänkas, rekommenderar EU:s myndighet för livsmedelssäkerhet.
Läs även denna artikel hos the Guardian samt pressmeddelandet från EFSA.
Två bekämpningsmedel kan vara farliga för nervsystemet. Gränsvärdena bör sänkas, rekommenderar EU:s myndighet för livsmedelssäkerhet.
Läs även denna artikel hos the Guardian samt pressmeddelandet från EFSA.
Även om många växter torkat och honungsbina inte har kunnat ta deras nektar för att göra honung av så verkar de kunna hitta andra sätt för honungsproduktion. Lyssna hos SR.
Några har hållit på med bin i sjuttio år. Andra har precis skaffat sina första kupor. Hos Tomelilla biodlareförening möts både nybörjare och veteraner. Och intresset för biodling ökar.
Läs artikeln hos Ystads Allehanda.
När bina försvann från Kvarnvretens koloniområde i Ulriksdal blev Karima Lindberg utan päronskörd i två år. Men snart kan Solna få nya bikupor, skriver Vi i Solna.
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer