När det är kallt flyger inte bina ut utan stannar kvar i kupan, med svält och minskad honungsproduktion som följd. Biodlare i Östra Göinge räknar i år med att få ut ungefär en tredjedel av sin normala skörd.

När det är kallt flyger inte bina ut utan stannar kvar i kupan, med svält och minskad honungsproduktion som följd. Biodlare i Östra Göinge räknar i år med att få ut ungefär en tredjedel av sin normala skörd.
Folkhälso-, sjukvårds- och idrottsministern svarar på frågan om möjligheten att i lagstiftningen göra undantag för småskalig produktion av vissa naturliga hudvårdsprodukter såsom bivaxsalva.
Läs mer hos Sveriges Rikstag.
En biodlare eftersöker fem stycken bisamhällen som blivit stulna från en bigård utanför Näsum i Skåne. Läs mer hos Blocket. Även Kristianstadsbladet skriver om stölden (men där krävs prenumeration/betalning).
I Höör har en yrkesutbildning för biodlare startat. Utbildningen som är den enda i sitt slag lockar elever från hela sverige som under två år får lära sig allt man behöver veta för att driva biodling i större skala...
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer