Honung från Tantos bin landar i Kalf&Hansens kök

Honung från Tantolunden

Kockar och biodlare runt om i Sverige samarbetar för att lyfta lokal honung. Nu startar biodlarföreningen i Tantolunden samarbete med flerfaldigt belönade snabbmatsrestaurangen Kalf&Hansen vid Mariatorget i Stockholm.

– Vår vision med den här restaurangen är att laga god, enkel och nyttig mat från rena råvaror. Nordisk, ekologisk snabbmat kallar vi det, berättar Rune Kalf Hansen.

– Vi har när relationer med nästan alla våra odlare och bönder. Det känns självklart att ha en personlig och nära kontakt även med vår honungsleverantör. Bin är jätteviktiga, och det behövs bin även i stans parker. På sikt skulle det var jätteroligt att ha kupor här ute på Mariatorget, säger Rune.
Vi kan medverka till en bättre pollinering här i vår egen stadsdel. Bina hör ihop med allt som växer – fler bin ger en blommande stad.

Biodlaren Maria Sundin har fyra samhällen i sin koloni i Tantolunden, tillsammans med sin kompis Ulrika och dottern Magda.
– Det är alltid trevligt att sälja sin honung någon som uppskattar den och förstår att lokalproducerat är kvalitet.
Sedan är det roligt att få vara en del av det goda arbete som görs på Kalf&Hansen.
– Jag började hobbyodla för att jag gillar djur och växter och för att jag ville ha sällskap i trädgården. Bin är goda samarbetspartners och ger fint liv med allt sitt surrande.

Cirka tio biodlande kolonister på Södermalm samarbetar i föreningen Söderbi.
– Får honung och biodling mer uppmärksamhet kommer fler att bli biodlare, menar Maria Sundin.

Källa: Svenskabin

Apiscandia 2022 Digital
Biodling

Läs mer om biodling

Biväxter - Röd temynta (Monarda didyma)
Röd temynta (Monarda didyma) är mycket attraktiv för honungsbin Läs mer
Skattning - Honungsskörd
Skattningsmetoder. Biodlare använder flera metoder för att Läs mer
Bidrottning
Viseriktigt kallas inom biodling ett bisamhälle när det Läs mer
Honungsetiketter - Etiketter Honung - Tryck egna etiketter - Trycka etikett
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.
Svensk honung

Nyhetsinlägg om biodling

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer