Nu grönskar det i naturen. Knopp efter knopp slår ut i blom. Nu är det också full fart i bisamhällena. Ett svagt surrande fyller luften runt Maltesholms slott när Ingmar Widéns bin jagar pollen och nektar till sin ”honing”.

Nu grönskar det i naturen. Knopp efter knopp slår ut i blom. Nu är det också full fart i bisamhällena. Ett svagt surrande fyller luften runt Maltesholms slott när Ingmar Widéns bin jagar pollen och nektar till sin ”honing”.
Mölndals stad lämnar dispens från strandskyddet till det egna projektet ”Sveriges största insektshotell” vid den gamla soptippen i Kikås. Läs mer hos GP.
Precis när slungningen satt igång som bäst konstaterar vi att ökningen av antalet medlemmar är rekordartad, berättar Monica Selling, ordförande för Sveriges Biodlares Riksförbund. Läs mer hos Biodlarna.
Staffan Hultgren i Kisa har varit biodlare sedan 1970-talet. Det var hans far som mer eller mindre tvingade honom att börja med biodling, skriver vt.se.
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer