Gårdsbutikerna blir allt fler

Böndernas självkänsla stärks, och kunderna får bra råvaror som är hederligt producerade. Att intresset för närproducerad mat växer, och att gårdsbutikerna i länet blir allt fler, gynnar alla, enligt Arne Lindström, ordförande i LRF Västerbotten.

2012 undersökte Norrmejerier, med hjälp av HUI Research, svenskarnas inställning till lokalproducerad mat, och undersökningen visade bland annat att matens ursprung var allra viktigtast för norrlänningar. I Norrbotten och Västerbotten köpte då 60 procent lokalproducerat minst en gång per vecka. När den nya internetjänsten MinFarm öppnade sin försäljning i april i år stod 1 400 västerbottningar i kö för att, via en hemsida, handla honung, grönsaker och olika typer av kött från några av länets gårdar.

Läs artikeln hos Västerbottens-Kuriren.

Biodlingsföretagarna
Biodling

Läs mer om biodling

Biväxter - Aster (Aster spp.)
Aster (Aster spp.) är ett växtsläkte med omkring 250 arter. Arternas Läs mer
Drönarram
Drönarram eller Byggram kallas det inom biodling när Läs mer
Locketiketter för sorthonung
Etiketter för Svensk honung; sorthonung, nyslungad, flytande, Läs mer
Honungsetiketter - Etiketter Honung - Tryck egna etiketter - Trycka etikett
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.
Svensk honung

Nyhetsinlägg om biodling