Gårdsbutikerna blir allt fler

Böndernas självkänsla stärks, och kunderna får bra råvaror som är hederligt producerade. Att intresset för närproducerad mat växer, och att gårdsbutikerna i länet blir allt fler, gynnar alla, enligt Arne Lindström, ordförande i LRF Västerbotten.

2012 undersökte Norrmejerier, med hjälp av HUI Research, svenskarnas inställning till lokalproducerad mat, och undersökningen visade bland annat att matens ursprung var allra viktigtast för norrlänningar. I Norrbotten och Västerbotten köpte då 60 procent lokalproducerat minst en gång per vecka. När den nya internetjänsten MinFarm öppnade sin försäljning i april i år stod 1 400 västerbottningar i kö för att, via en hemsida, handla honung, grönsaker och olika typer av kött från några av länets gårdar.

Läs artikeln hos Västerbottens-Kuriren.

Apiscandia 2022 Digital
Biodling

Läs mer om biodling

Kakgjutform - Gjuta egna vaxmellanväggar
Kakgjutform eller mellanväggsgjutform är ett biredskap som biodlare Läs mer
Biväxter - Svarta vinbär (Ribes nigrum)
Svarta vinbär eller svartvinbär (Ribes nigrum) är en medelstor, aromatiskt doftande Läs mer
Ross Rounds är ramar anpassade till att skörda kakhonung Läs mer
Honungsetiketter - Etiketter Honung - Tryck egna etiketter - Trycka etikett
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.

Instagram

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Svensk honung

Nyhetsinlägg om biodling

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer