ALLT OM BIODLING
Frimärken med Honungsbin / Bin

Frimärken sprider kunskap om bin

Den 26 mars gavs frimärken med bin som motiv ut hos Posten. Senast det fanns bin som motiv på frimärken var på 1990-talet. 

Frimärkena kan bidra till ökade kunskaper om biodling och om binas viktiga uppgift som pollinatörer hos allmänheten. Formgivaren Emmelie Golabiewski har illustrerat frimärkena. Förlagorna är de fyra tambin som odlas i Sverige – Det nordiska biet, Carnica, Buckfast och Ligustica. Frimärkena finns som häfte och på rulle med valören inrikes hälsningar och brev och ekonomibrev. Det finns sju olika motiv.

Den som vill stödja bina kan göra det genom att bli biodlare, plantera bivänliga växter eller köpa svensk honung. Endast svensk honung har pollinerat svensk natur.

Frimärke med Bi
Ett av frimärksmotiven är märkligt. Ett två-vingat bi som håller fram en pollenklump till ett annat bi på en gren måste vara ett skämt :). Var har någon sett detta?

 

Honungsetiketter / Honungsetikett Honungsetikett / honungsetiketter Svensk Honung Etikett Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM BIODLING

Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM BIODLING

Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.   Läs mer

error: