Frimärken sprider kunskap om bin

Frimärken med Honungsbin / Bin

Den 26 mars gavs frimärken med bin som motiv ut hos Posten. Senast det fanns bin som motiv på frimärken var på 1990-talet. 

Frimärkena kan bidra till ökade kunskaper om biodling och om binas viktiga uppgift som pollinatörer hos allmänheten. Formgivaren Emmelie Golabiewski har illustrerat frimärkena. Förlagorna är de fyra tambin som odlas i Sverige – Det nordiska biet, Carnica, Buckfast och Ligustica. Frimärkena finns som häfte och på rulle med valören inrikes hälsningar och brev och ekonomibrev. Det finns sju olika motiv.

Den som vill stödja bina kan göra det genom att bli biodlare, plantera bivänliga växter eller köpa svensk honung. Endast svensk honung har pollinerat svensk natur.

Frimärke med Bi

Ett av frimärksmotiven är märkligt. Ett två-vingat bi som håller fram en pollenklump till ett annat bi på en gren måste vara ett skämt :). Var har någon sett detta?

 

Biodling

Läs mer om biodling

Biodling - Uppställningsplats - Bikupor
Uppställningsplats eller bigård kallas den plats där biodlare ställer Läs mer
Rökpust - Biredskap - Biodling
Rökpust, pust eller bipipa är ett biredskap som biodlare använder Läs mer
Nacka-kupan - Bikupa
Nackakupan är en bikupa av vandrings-/uppstaplings-modell i EPS-plast. Nackakupan säljs hos Läs mer
Honungsetiketter - Etiketter Honung - Tryck egna etiketter - Trycka etikett
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung.
Svensk honung

Nyhetsinlägg om biodling

ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.   Läs mer

error: