När Mathias Jakobsson kom till sin biodling utanför Näsum tidigare i veckan trodde han inte sina ögon. Fem av hans bikupor var borta. “Jag blev riktigt chockad”, säger han. Läs mer hos Kristianstadsbladet.

När Mathias Jakobsson kom till sin biodling utanför Näsum tidigare i veckan trodde han inte sina ögon. Fem av hans bikupor var borta. “Jag blev riktigt chockad”, säger han. Läs mer hos Kristianstadsbladet.
Två nya studier (1, 2) bekräftar att växtskyddsmedel med neonikotinoider försämrar bins och humlors förmåga att föröka sig. De visar också att insekterna påverkas av lägre halter än vad man tidigare känt till. Läs mer...
På Supermarket i Stockholm 2014 serverade Kajsa Magnarsson över trehundra ljudbearbetade mjölk och honungsdrinkar. Tillsammans med ljudkonstnärer från Harp Art Lab, Mikael Ericsson, Niklas Sjösvärd, Julijana Nemeti och...
Som bin dras till blommornas nektar lockas naturintresserade deltagare till 80-årsfirande Medborgarskolans populära biodlingskurser på Österlen. Läs mer hos Österlenmagasinet. Bli biodlare Läs boken Bin till nytta och...
Sverges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer