Uppfödningsprojekt ska rädda hotat bi. Gula, röda eller svarta. Honungsbin kommer i många skepnader – men det svarta nordiska biet är sedan många år en ovanlig syn. På Nordens ark vill man ändra på den saken.

Uppfödningsprojekt ska rädda hotat bi. Gula, röda eller svarta. Honungsbin kommer i många skepnader – men det svarta nordiska biet är sedan många år en ovanlig syn. På Nordens ark vill man ändra på den saken.
Stefan Hellichius affärsidé har fått kuporna att surra. Genom att hyra ut sina bin får bönderna hjälp – och företaget honung.– Att jobba med bin är underbart, säger Stefan Hellichius.
Läs artikeln hos Ystads Allehanda.
Årets kyliga vår resulterade i dåliga honungsskördar. Per Wallstedt är biodlare i Hejde och har fått fram mindre än hälften av den förväntade skörden. Läs och lyssna hos Sveriges Radio.
Den tjeckiska forskaren Dr. Roman Linhart har utvecklat en solvärmekupa, Thermosolar hive, som skyddar honungsbin mot varroakvalster. När kupvärmen är över 40°C i mer än 2 timmar dör alla kvalster utan att skada bina...
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer