En biodlare i Vallentuna upptäckte i förra veckan att hennes odling hade drabbats av bipest. Hobbyodlaren Jackis Lannek i Stångberga upptäckte smittan när hon såg att bisamhället inte hade utvecklats som det skulle.

En biodlare i Vallentuna upptäckte i förra veckan att hennes odling hade drabbats av bipest. Hobbyodlaren Jackis Lannek i Stångberga upptäckte smittan när hon såg att bisamhället inte hade utvecklats som det skulle.
Vad har ett bi för pris? Hur handlar man med bin? Det och mycket mer får man lära sig när Tyresöradion besöker dess egen radiodoktor Lena Hjelmerus och hennes bigård. Lyssna på podcast hos Tyresöradion.
De skapar honung och vax, men bin är mycket viktigare än så. ”De är viktigast för pollineringens skull”, säger Klas-Olof Ohlsson, ordförande i Enköpings biodlare. Läs mer hos UNT.
Bort med hårdsnaggade grönytor och in med blommande ängsmarker – om de vilda bina får bestämma. Enligt Naturskyddsföreningen går det åt rätt håll i många kommuner och allra bäst går det i Helsingborg, som nu utses till...
Sverges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
Bin till nytta och nöje är den uppskattade studie- och inspirationsboken för nya biodlare. Boken ger teoretiska kunskaper varvade med praktiska råd. Allt du behöver veta om bin, biodling, honung och pollinering. Läs mer.
I boken Honung har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Information om honungens egenskaper och hur du använder den på bästa sätt. Fakta om sorthonung och biprodukter som bivax, bipollen, propolis, bigift och drottninggelé. Tips för hälsa och skönhet. Läs mer.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges trevligaste sajt om biodling. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer